Shkencëtarëve iu deshën 375 vjet për të zbuluar kontinentin e tetë, mbetet ende mister

Në 1642, lundërtari holandez me përvojë Abel Tasman u bind se kishte një kontinent të madh në hemisferën jugore dhe…

Shkencëtarët mahniten nga “bota e re e fshehur” brenda Tokës

Shkencëtarët që studionin funksionimin e brendshëm të planetit u mahnitën kur zbuluan një “botë të re të fshehur” thellë brenda…