47-vjet nga themelimi i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Më 20 dhjetor të vitit 1975 u themelua, në Prishtinë, Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës (ASHAK). ASHAK është…

Pse disa njerëz e kanë më të lehtë lumturinë dhe të tjerë më të vështirë? Ja çfarë thotë shkenca

A pyesni herë pas here nëse jeni vërtet, thellë brenda vetes, i lumtur? Një mënyrë jetese e zënë na pengon…

Leximi na bën më të lumtur

Nëse nuk të pëlqen të lexosh, është koha të ndryshosh. Shkenca thotë se kushdo që zhytet në lexim do të…

​Shkenca shpjegon se çfarë i ndodhë trurit tuaj kur lexoni çdo ditë

A lexoni shpesh? Po në fëmijëri a keni lexuar? Shumica e fëmijëve e bëjnë këtë, pasi librat ofrojnë mundësinë për…

Ngjarjet e datës 22 nëntor

Organizohet Konferenca për Rininë 2022, me moton “Drejt një politike kombëtar”. Merr pjesë kryeministri Albin Kurti. ( Parku i Inovacionit…

Kjo ndryshon kur bëheni nënë, konfirmon shkenca

Të bëhesh nënë është një proces transformues. Nuk ka dyshim se kur lindni dhe keni një fëmijë për t’u kujdesur,…

Në Shqipëri ka nisur vaksinimi kundër HPV

Ka disa ditë që në Shqipëri ka hyrë në kalendarin e vaksinimit, vaksina kundër humanpapillomavirusit. Lajmin e dha ministrja e…