Tetë mënyra të thjeshta për të përmirësuar vetëkontrollin tuaj

Përkufizimi bazë i vetëkontrollit, sipas psikologëve, është aftësia për të menaxhuar impulset, emocionet dhe sjelljet e dikujt për të arritur…

Poltikbërësit të ndërgjegjësohen për rëndësinë e shëndetit mendor

Në Ditën Ndërkombëtare të Shëndetit Mendor psikologët nga Kosova por edhe ata nga Shqipëria po vlerësojnë se pa një baraspeshë…

​Certifikohen 15 pjesëtarë të FSK-së, të trajnuar në fushën e shëndetit mendor

Në Ministrinë e Mbrojtjes sot u mbajt ceremonia e certifikimit të 15 pjesëtarëve të FSK-së, të cilët përfunduan trajnimin në…

​Si të flisni me shefin për shëndetin tuaj mendor?

Nëse jeni i stresuar nga gjithçka që po ndodhë në botë, nuk jeni vetëm. Është shumë sfiduese madje edhe të përpiqeni…

Karakteristikat që duhet t’i kenë vendet e punës në 2021-tën

​Viti 2020 ishte një vit me shumë sfida në të gjitha sferat e sidomos për profesionistët. Por, njëra ndër sfidat…

A ndikon papunësia në shëndetin mendor apo shëndeti mendor në papunësi?

Në mesin e periudhave të vështira përgjatë jetës tonë është edhe periudha e papunësisë. Studiuesit thonë se duke mos ditur se…