8 mënyra të vogla për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor në 2023

Me një vit të ri shpesh vjen një fokus i ri për shëndetin. Për shumicën e njerëzve, kjo zakonisht nënkupton…

Rreziku i shëndetit mendor tek të rinjtë lidhet me fushën e studimit

Hulumtimi i ri thotë se studentët që fillojnë universitetin kanë probleme para-ekzistuese të shëndetit mendor. Gjetjet vijnë nga Universiteti Ulster…

Çfarë kërkuan më së shumti njerëzit në Google gjatë vitit 2022

Këtë muaj, Google publikoi listën e tij vjetore të kërkimeve që lidhen me shëndetin për vitin 2022. Jeni kuriozë për…

Si ndikon dimri tek shëndeti

Kur flasim për dimrin përjetimet dhe mendimet mund të jenë të ndryshme. Ka persona që stinën e ftohtë e pëlqejnë…

Ja pse s’duhet të pini kafe pas vaktit

Ju duket se keni nevojë për një kafe pasi të keni mbaruar vaktin. Por, kjo mund të mos jetë e…

Rëndësia e aktivitetit fizik dhe përfitimet

Aktiviteti fizik përmirëson qarkullimin e përgjithshëm të gjakut, rrit rrjedhën e gjakut në tru dhe nivelet e noradrenalinës dhe endorfinës,…

Sa është i rëndësishëm uji për shëndetin tonë

Uji është një lëndë ushqyese thelbësore dhe luan rol të rëndësishëm në trupin e njeriut. Mund të mbijetojmë deri në…