​Dita Botërore e Lupus

10 Maji është Dita Botërore e sensibilizimit për sëmundjen e lëkurës Lupus. Lupus është një sëmundje kronike inflamatore, në të…

Shenjat e para se kjo sëmundje po jua shkatërron zorrët

Crohn është një sëmundje kronike inflamatore e zorrëve, e emërtuar sipas gastroenterologut amerikan Baril B. Kron, i cili në vitin…

Reduktimi i kripës ul rrezikun e këtyre sëmundjeve

Kripa është një pjesë e zakonshme e dietës ditore të shumicës së njerëzve. Ekspertët thonë se për funksionimin e organizmit…

Çfarë është angjina purulente?

Angjina purulente është një sëmundje që shfaqet më shpesh te fëmijët dhe është relativisht e padëmshme. Megjithatë, ajo mund të…

Simptomat e para të kancerit të mushkërive ndërlidhen me një sëmundje më pak serioze

Kanceri i mushkërive është një sëmundje fatale, por nëse diagnostikohet herët, mund të rrisë seriozisht shanset për shërim. Te njerëzit…

Shkuarja në shtrat në kohë të caktuara, ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Të shkoni në shtrat shumë herët ose shumë vonë mund të ketë një ndikim negativ në shëndetin tuaj, mbi të…

Kontrolloni gjuhën tuaj – njollat e bardha paralajmërojnë një sëmundje të rrezikshme

Zvarritjet më të zakonshme në gjuhë janë inflamacioni kalimtar i papilës së gjuhës. Mund të ndodhë për shkak të infeksioneve…

Vetëvrasja e asistuar u bë e ligjshme në Austri

Në Austri, një ligj hyri në fuqi të shtunën që lejon vetëvrasjen e asistuar për të rriturit që janë të…

Zbulimet më të mëdha shëndetësore të vitit 2021

Vitin e kaluar ne kemi qenë dëshmitarë të përparimit në trajtimin e sëmundjeve të tjera të mëdha dhe të vogla,…

Ky ushqim i shëndetshëm mund të jetë shkaktar i shumë sëmundjeve

Edhe pse të lira, të lehta për t’u përgatitur dhe ofron shumë përfitime shëndetësore, fasulet gjithashtu mund të shkaktojnë probleme…