Gjatë shtatë ditëve 28 fëmijë me sëmundjet të zemrës do të trajtohen nga ekipe të huaja

Sot, në amfiteatrin klinik të Pediatrisë, U. D. Ministrja e Shëndetësisë, dr. Dafina Gexha Bunjaku mori pjesë në mbledhjen solemne…

Nga nënat mund të trashëgojmë këto sëmundje

Sëmundje të ndryshme mund të trashëgohen ekskluzivisht nga nëna. Përveç dukjes dhe karakterit, gjenet bartin predispozita edhe për disa sëmundje,…

Gexha-Bunjaku: Në vendin tonë, sëmundjet e rralla deri vonë kanë qenë koncept i njohur vetëm për pacientët

U.D Ministrja e Shëndetësisë, Dr. Dafina Gexha- Bunjaku dhe Sekretari i përgjithshëm, Dr. Naim Bardiqi morën pjesë në Simpoziumin për…

Ushqimet që “luftojnë” sëmundjet

Një dietë e mirë ushqimore mund të parandalojë shfaqjen e shumë sëmundjeve dhe nëse përdoret si duhet edhe mund ti…

Konsumoni vaj ulliri dhe evitoni një sërë sëmundjesh

Fama e tij është e njohur ndër shekuj. Hulumtimet moderne konfirmojnë se vaji i ullirit është një përbërës që duhet…

Avokado ul rrezikun e kësaj sëmundjeje të përhapur

Sipas një studimi të ri shkencor në SHBA, njerëzit që hanë të paktën dy racione avokado në javë (çdo porcion…

Kurti: Sfida kryesore shëndetësore është ta gjejmë një mënyrë për të luftuar sëmundjet kronike

Në konferencën e  tretë rajonale për promovim dhe edukim shëndetësor me temën “Mjediset e shëndetshme” u theksua se përmes promovimit…

Amerikanët mund të kryejnë vaksinën kundër COVID-19 çdo vit

Amerikanët do të kenë nevojë të bëjnë një vaksinë të vetme kundër Covid-19 çdo vit, njoftuan zyrtarët e shëndetësisë, duke…

Qëndrimi ulur për shumë kohë ka efekte të dëmshme

Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë, veçanërisht në të njëjtin pozicion, pa u ngritur dhe pa lëvizur herë pas…

Në Kosovë nuk ka virus të Nilit perëndimor, thonë në IKSHPK

Virusi i Nilit perëndimor, i cili tashmë është shfaqur në Ballkan, ka bërë që ekspertë të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë…