​RrGK kërkon dënim maksimal për vrasësin e gruas në Llaushë

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) thotë se me shqetësim të thellë ka përcjellë raportimin e bërë sot nga mediat…

RrGK: Nuk ka drejtësi për gratë kur nuk ka dënime për vrasësit

Rrejti i Grave të Kosovës (RrGK) ka reaguar pas vendimit të Gjykatës së Apelit për anulim të dënimit me burgim…

RrGK fillon fushatën kundër ngacmimeve seksuale në vendin e punës

Sot, me 18 tetor, Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) në partneritet me Agjencinë për Barazi Gjinore (ABGj) dhe me…

RrGK fillon fushatën “Voto për më shumë gra në zgjedhje lokale”

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) ka filluar fushatën “Voto për më shumë gra në zgjedhjet lokale”. RrGK ka njoftuar…

RrGK kundër uljes së dënimit për Nuhi Mavrovqanin

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) thotë se me shqetësim të thellë ka pranuar lajmin për vendimin e  sotëm të…

​RrGK: Shqetësuese që nga kandidatët e zyrtarizuar deri më tani, gratë mbesin shumë pak të përfshira në listat zgjedhore

Rrjeti i Grave thotë se barazia gjinore është obligim ligjor në zgjedhjet lokale që do të mbahen në tetor. RrGK…

RrGK: Gjyqtarët kërkojnë të pajtojnë familjet, viktimat i vendosin në rrezik

Kosova nuk ka qendër të specializuar të referimit të dhunës seksuale ose qendra të krizave të përdhunimit. Për më tepër…

​Kërkohet suspendimi i kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore dhe prokurorit në rastin e Sebahate Sopit

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) dhe Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) po kërkojnë suspendimin e kryeprokurorit të Prokurorisë…

IKD dhe RrGK: Prokuroria dhe Policia neglizhuan rastin e Sebahate Sopit

Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Rrjeti i Grave të Kosovës kanë reaguar ndaj neglizhencës që sipas tyre ka treguar…

RrGK: Shteti të parandalojë vrasjet e grave

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) ka reaguar ndaj vrasjes së 44 vjeçares S.S që u vra të dielën nga…