​Haxhiu: Duhet t’i tregojmë Komisionit të Venecias nevojën që e ka Kosova për vetingun

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu shpreson që partnerët ndërkombëtar të pajtohen me reformën në sistemin e drejtësisë në Kosovë përmes…

Mirëpritet miratimi i Strategjisë për sundim të ligjit, njohësit: Duhet zbatim!

Miratimi i Strategjisë për sundimin e ligjit 2021-2026 po shihet si dokument shumë i nevojshëm për të përmirësuar sundimin e ligjit…

​Programi qeverisës pritet të votohet këtë të premte

Të premten pritet që Qeveria e Kosovës të votojë programin qeverisës për katër vitet e ardhshme, zbatimi i të cilit…

GLPS i rekomandon qeverisë 10 prioritete, vaksinimi i pari

Grupi për studime juridike (GLPS) përmes një konference për media i ka rekomanduar Qeverisë Kurti 10 prioritetet kyçe që mendon…

​Kërkojnë ministrinë e dytë, njohësit: Ankesa e Listës Serbe e pabazuar

Nuk ekziston asnjë bazë ligjore që obligon Qeverinë Kurti t’ia jap edhe një ministri tjetër Listës Serbe. Kështu thonë njohës…

Afatet e shkurtra kohore, kërkohet zgjedhja e presidentit para formimit të qeverisë së re

Zgjedhja e presidentit të vendit po konsiderohet se duhet të ndodhë menjëherë pas konstituimit të Kuvendit të Kosovës. Afatet e…

Pak shpresë për Kurtin dhe të tjerët që PZAP dhe Supremja t’i certifikojë si kandidatë për deputetë

Një ditë para se PZAP t’iu përgjigjet ankesave të disa partive politike, lidhur me moscertifikimin e listave për kandidatë për…

​Qytetarët s’besojnë në barazi para ligjit, politikanët të paprekshëm

Qytetarët e Kosovës besojnë se jo të gjithë janë të barabartë përpara ligjit. Sipas tyre, politikanët kanë më pak gjasa që…

Hoxha: Prokuroria po hesht ndaj mosraportimit të pasurisë nga zyrtarët publikë

Drejtësia Sot, si platformë e Grupit për Studime Juridike dhe Politike ka analizuar trajtimin e 20 rasteve të zhvilluara ndaj…

Hoti amnistoi të korruptuarit, shuarja e departamentit Antikorrupsion tendencë për shtrirje të pushtetit

Shuarja e Departamentit Special Antikorrupsion në kuadër të Policisë së Kosovës nga ana e Qeverisë, po shihet si vendim për…