​Jasharaj kritikon ashpër Kurtin: Ty dhe Qeverinë do t’ju zë mallkimi i minatorëve

Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka adresuar kritika të ashpra ndaj kryeministrit Albin Kurtit dhe Qeverisë që ai drejton në…

​SBASHK: 400 mësimdhënës me sëmundje të rënda detyrohen të punojnë

Rreth 400 mësimdhënës të sëmurë rëndë vazhdojnë të punojnë në institucione arsimore, për shkak se ende nuk është gjetur një…

Fillimi i vitit shkollor i gjen shumicën e nxënësve pa libra

Kur ka mbetur edhe një ditë të fillojë mësimi, gjysma e nxënësve ende nuk janë të pajisur me libra. Nga…

Mësimdhënësit po kërkojnë pushim njëvjeçar për të ikur jashtë vendit

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës bëri të ditur se mësimdhënësit janë gati të fillojnë punën e tyre…

​Licencimi i mësimdhënësve, MAShTI dhe SBASHK-u ende të ndarë

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) është duke përgatitur një pako të ndryshimeve legjislative, në të cilën parashihet…