23 vjet nga rënia e Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit

Sot mbushen 23 vjet nga rënia heroike e komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Fehmi Lladrovci dhe bashkëshortes së tij,…

​20 vjet nga rënia e komandant Tigrit

Sot mbushen 20 vjet nga rënia e dëshmorit Fadil Nimani – komandant Tigri. Ai ishte nga Gërgoci i Gjakovës, një…

23 vjet nga rënia e Myrtë Zenelit

Myrtë Zeneli u lind më 11 tetor të vitit 1962 në fshatin Shqiponjë, ish-Jabllanicë. Shkollën fillore e mbaron në fshatin…

GAP: Numri i nxënësve ka rënë për 26 përqind

Për dhjetë vjet në Kosovë, numri i nxënësve ka rënë për 26 përqind. Në bazë të të dhënave për 19…

24 vjet nga rënia e Luan Haradinajt

Sot bëhen 24 vjet nga rënia e heroit Luan Haradinaj, i cili kishte rënë në njërën prej betejave të para…

​Osmani në Kullën e Ilaz Kodrës: Ishte ndër luftëtarët e parë të lirisë, sakrifica e tij nuk do të harrohet

Osmani në Kullën e Ilaz Kodrës: Ishte ndër luftëtarët e parë të lirisë, sakrifica e tij nuk do të harrohet…

​22-vjet nga rënia heroike e Ilaz Kodrës

Sot bëhen 22 vjet nga rënia heroike e komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ilaz Kodra, i cili ka qenë…

140 vjet nga rënia heroike e Mic Sokoli

Mic Sokoli lindi në vitin 1839 në Fang të Bujanit, Tropojë dhe ra në vitin 1881. Ishte luftëtar i shquar…

Një vit nga rënia e Qeverisë Kurti

Sot mbushet një vit nga rënia e Qeverisë Kurti, pasi Kuvendi i Kosovës, me kërkesë të 44 deputetëve, me 82…

22 vjet nga rënia e dëshmorit të kombit Bedri Ahmeti-Bedi

Sot mbushen 22 vjet nga rënia heroike e dëshmorit dhe heroit të kombit Bedri Ahmeti-Bedi nga Llapashtica e Podujevës. Bedri…