Kurti: Reforma legjislative është vetëm hapi i parë në rrugëtimin tonë për administratë bashkëkohore

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka thënë se, ligji për Zyrtarët Publik dhe ai për Pagat në Sektorin Publik, dy…

Kurti: Trajnimi profesional, pjesë themelore e reformave që po ndërmerr Qeveria në edukim dhe punësim

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti mori pjesë në festën e fundvitit të organizuar nga fondacioni gjerman Help-Hilfe zur…

Reformat e deritanishme në drejtësi nuk prodhuan rezultate, nevojitet vetting i thellë

Me moton “Bashkë kundër Korrupsionit”, nga sot Koalicioni i organizatave të shoqërisë civile ka nisur “Javën kundër Korrupsionit për vitin…

Opozita kritikon Projektligjin për zyrtarët publik, Sveçla paralajmëron reforma edhe të dhimbshme

Mes kritikash nga opozita, Komisioni për Administratë Publike ka miratuar në parim Projektligjin për zyrtarët publik. Gjatë prezantimit të këtij…

Lushtaku: Sveçla me projektligjin për administratën publike ka “pushkatuar” zyrtarët publik

Gjatë shqyrtimit të Projektligiit për zyrtarët publik në Komisionin për Administratë Publike, deputeti Mërgim Lushtaku ka thënë se ministri i…

Yuri Kim: SHBA po i kushton vëmendje të gjitha zhvillimeve dhe do të vazhdojë të mbështesë zbatimin e reformës në drejtësi në Shqipëri

Edhe njëherë tjetër e dërguara e Washtingtonit në Tiranë, Yuri Kim i dërgoi një mesazh politikës shqiptare për të qëndruar…

Haxhiu: Do të shtojmë buxhetin për institucionet e drejtësisë

Në seminarin e 102-të të Rose-Roth, i Asamblesë Parlamentare të NATO-s, ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu ka folur për angazhimet…

Mes kritikave në komision, miratohet marrëveshja ndërkombëtare për reformë në skemat sociale

Mes kritikave të opozitës është miratuar marrëveshja ndërkombëtare për reformë në skemat sociale në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere.…

Qeveria italiane miratoi reformën në drejtësi

Qeveria italiane dha sot miratimin përfundimtar për një reformë të gjerë të sistemit të drejtësisë, e nevojshme për të ruajtur…

Optimizëm se brenda gjashtë muajve mund të përmbyllet procesi i reformës zgjedhore

Komisioni Ad-Hoc për reformën zgjedhore në Kosovë nuk ka pasur vendimmarrje për miratimin e planit të punës dhe shqyrtimin e…