Von Cramon: BE qëndron me Kosovën në rrugën drejt integrimit

Pas miratimit të raportit nga Parlamenti Evropian, i cili theks të veçantë i vendosë dialogut të Brukselit, raportuesja për Kosovën,…

ZKA i dorëzon Kuvendit raportin vjetor, 77 raste të dyshuara për korrupsion dhe mashtrim

Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca, i ka dorëzuar të martën Kuvendit të Kosovës Raportin Vjetor të Performancës (RVP) për vitin…

​Sa diskriminohen gratë në konkurse të punës?

Instituti GAP ka publikuar raportin me titull “Diskriminimi me bazë gjinore në shpalljet e vendeve të lira të punës”. Ky…

Rreth 17 për qind e qytetarëve nuk lexojnë asnjë libër në vit

16.6 për qind e qytetarëve nuk lexojnë asnjë libër në vit, derisa 38.3 për qind thonë se lexojnë vetëm 1…

​UNICEF: 67 milionë fëmijë nuk u vaksinuan gjatë pandemisë

Të paktën 67 milionë fëmijë humbën plotësisht ose pjesërisht vaksinat midis viteve 2019 dhe 2021 për shkak të bllokimeve dhe…

Avokati i Popullit: Qasje jo e duhur në raport me shëndetin seksual dhe riprodhues

Avokati i Popullit, Naim Qelaj, ka deklaruar se në Kosovë vazhdon të ketë qasje jo të duhur në raport me…

Pesë të arrestuar për krime lufte dhe tri aktakuza gjatë vitit 2022

Katër raste të krimeve të luftës po qëndrojnë pezull në Gjykatën Themelore në Mitrovicë. Ndërkaq, gjatë vitit të kaluar janë…