“Komisioni Ekzekutiv për Shëndetësi përpjekje për të mbuluar dështimin”

Krijimi i Komisionit Ekzekutiv për Shëndetësi nga opozita po konsiderohet përpjekje e Qeverisë për ta mbuluar dështimin në këtë sektor.…

Mjekët e mirëpresin projektligjin e pagave por janë kundër vonesës së hyrjes në fuqi

Mjekët e kanë mirëpritur rangimin e tyre në projektligjin e ri të pagave, i cili nga kjo javë është në…

Për 6 muaj ikën 108 mjekë, zgjidhje shihet Ligji i pagave

Vetëm në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, 108 mjekë, prej tyre 36 specializantë, kanë lënë punën në institucionet publike…

​Kosova pa Strategji Sektoriale të Shëndetësisë, në MSh thonë se kanë krijuar grupet punuese

Kosova aktualisht nuk ka Strategji Sektoriale Shëndetësore, pasi ajo që ishte ka skaduar vitin që shkoi. Por, në Ministrinë e…

Problemi kryesor në shëndetësi është ikja e mjekëve nga Kosova, për 28 ditë u larguan 42 persona

Ikja e mjekëve për në vendet evropiane është problemi kryesor me të cilin po ballafaqohet shëndetësia në Kosovë dhe motivimi…

Sejdiu prezanton mjekun e parë që ka bërë pantetimin në lëmin e mjekësisë në Kosovë

Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu sot do të mbajë një konferencë për shtyp, ku temë kryesore do…

Pleurat Sejdiu rizgjedhet kryetar i Odës së Mjekëve

Oda e Mjekëve të Kosovës ka mbajtur kuvendin ku ka zgjedhur kryetarin e kësaj organizate. Kuvendi si organi më i…

Sejdiu tregon arsyet e shpërthimit të COVID-19 në Kosovë

Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu, ka fajësuar të gjitha qeveritë për keqmenaxhim me pandeminë. Ai ka…

​Specializimet nuk e penguan ikjen e mjekëve nga Kosova

Ndarja e specializimeve që ndodhi nga Ministria e Shëndetësisë vetëm e ka degraduar cilësinë e këtij procesi dhe nuk e…

Nuk respektohet privatësia e pacientëve, u shpërndanë fotografi të personave të helmuar në Deçan

E drejta e pacientit për konfidencialitet në Kosovë më shumë shkelet se sa respektohet. Kjo ka ndodhur edhe gjatë ditës…