​Personat me aftësi të kufizuara kanë dorëzuar shtatë padi ndaj institucioneve, vetëm një ka filluar shqyrtimin

Shtatë padi janë dorëzuar nga personat me aftësi të kufizuara në bazë të Ligjit Anti-diskriminim. Të njëjtit po kërkojnë nga…

Maliqi optimist se do të ketë avancim të të drejtave të personave me aftësi të kufizuara

Drejtori i HANDIKOS, Afrim Maliqi, deklaron se është optimist se me shpalljen e vitit 2022, si vit i personave me…

​Avokati i Popullit te Handikos: Më shumë angazhim për të përmirësuar gjendjen e personave me aftësi të kufizuara

Avokati i Popullit, Naim Qelaj ka vizituar shoqatën e paraplegjikëve dhe paralizës së fëmijëve – Handikos. Ai tha se institucionet…

Kurti premton përkrahje institucionale për personat me aftësi të kufizuar

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se domosdoshmërisë për përkrahje institucionale, për të rritur cilësinë e jetës dhe mirëqenies…

Handikos prezanton strajcat që synojnë mbrojtjen e ambientit dhe aftësimin e personave me aftësi të kufizuar

Handikos sot ka prezantuar aktivitetet e personave me aftësi të kufizuara të realizuara në kuadër të projektit “Përfshirja e personave…

Në Prizren përurohet shtëpia për personat me aftësi të kufizuara

Në Prizren është përuruar shtëpia për persona me aftësi të kufizuara, ku do të strehohen personat me ngecje në zhvillmi…

Personat me aftësi të kufizuara vazhdojnë të përballen me problemin e qasjes nëpër rrugët e Prishtinës

Personat me aftësi të kufizuara po vazhdojnë të kenë telashe gjatë lëvizjes nëpër rrugët e kryeqytetit. Nëpërmjet një komunikate për…