Osmani mirëpret rezolutën e PE-së për Kosovën

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, sot ka mirëpritur rezolutën e Parlamentit Evropian, që i ka dhënë mbështetje aplikimit të Kosovës…

Komiteti për Liritë Qytetare i PE-së voton pro liberalizmit të vizave për Kosovën

Komiteti i Parlamentit Evropian për Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështje të Brendshme i ka thënë po liberalizimit të vizave për…

PE: Aprovuam zhvillimin e sektorit energjitik të BE-së duke ulur kështu importet ruse

Parlamenti Evropian votoi për financimin e investimeve që do të ndihmojnë Bashkimin Evropian të reduktojë importet ruse të energjisë, duke…

​Von Cramon: Propozimi franko-gjerman duhet të shqyrtohet, është mundësi e mirë për dialogun

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, ka thënë se propozimi franko-gjerman është mundësi e mirë për të…

Parlamenti Evropian: Bisedimet e Serbisë me BE-në të kushtëzohen me sanksionet ndaj Rusisë

Parlamenti Evropian (PE) pritet të kërkojë që vazhdimi i bisedimeve të anëtarësimit mes Serbisë dhe Bashkimit Evropian (BE) të kushtëzohet…

Europarlamentarët: Serbia s’mund të vazhdojë negociatat nëse nuk vendos sanksionet ndaj Rusisë

Bashkimi Evropian nuk mund të vazhdojë negociatat e anëtarësimit me Serbinë nëse Beogradi nuk respekton sanksionet e BE-së kundër Rusisë,…

PE mbështet strategjinë e re pyjore të BE-së deri 2030

Anëtarët e Parlamentit Evropian pranuan sot një raport mbi strategjinë e re të BE-së për pyjet deri në vitin 2030,…