Papunësia shënon rënie të lehtë në BE e eurozonë për muajin mars

Papunësia në Bashkimin Evropian dhe eurozonë ra lehtë në mars, ndërsa në Kroaci ra edhe nën mesataren e eurozonës, tregoi…

GAP: U regjistruan mbi 190 mijë punëkërkues vetëm gjatë periudhës mars-shtator 2020-të

“Të papunë në pandemi – analizë e shkurtër mbi numrin dhe profilin e punëkërkuesve gjatë periudhës mars 2020 – shkurt…

ASK: Në tre mujorin e tretë të këtij viti, shkalla e papunësisë është 24.6%

Në tre mujorin e dytë punësimi ka shënuar rënie në 60 mijë e 31 persona krahasuar me tre mujorin e…

Mbi 850.000 amerikanë kanë kërkuar përfitime nga papunësia

Numri i aplikimeve javore të amerikanëve të papunë që aplikuan për përfitime shtetërore për herë të parë u rrit ndjeshëm…

Papunësia në tremujorin e parë ishte 25.0%

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar rezultatet e anketës së fuqisë punëtore për tremujorin e parë të këtij…

Pandemia bën kërdinë, rreth 40 mijë persona humbën punën në Kosovë

Prej muajit mars të këtij viti edhe kur filloi pandemia Covid-19, besohet se në Kosovë kanë humbur punën rreth 40…

GAP: Afër 40 mijë punëkërkues në katër muajt e parë të këtij viti

Instituti GAP ka analizuar ndikimin e hershëm të pandemisë COVID-19 në tregun e punës, si dhe ndikimin e masave intervenuese…

Edhe 2.5 milionë të ri të papunë në Shtetet e Bashkuara

Dy milionë e gjysmë qytetarë aplikuan për përfitime të papunësisë javën e kaluar në SHBA, tregojnë të dhëna të reja…

Austri, rritje historike e papunësisë në muajin prill

Niveli i papunësisë në Austri regjistroi një rritje historike në muajin prill, si pasojë e paralizimit të ekonomisë, shkaktuar nga…

Kanada, papunësia në rënie të lehtë në 5,5%

Ekonomia kanadeze ka krijuar 35 000 vende pune në janar ose 0,2% më shumë, ndërkohë që niveli i papunësisë është…