Varhelyi takon Bislimin: Diskutuam për aplikimin e Kosovës për anëtarësim në BE

Komisioneri i Bashkimit Evropian për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhelyi është takuar në Bruksel me zëvendëskryeministrin e parë, Besnik Bislimi.…

Varhelyi: BeH së shpejti mund të marrë statusin e kandidatit për anëtarësim në BE

Komisionari për Zgjerimin e Bashkimit Evropian, Oliver Varhelyi, konfirmoi të enjten se në muajin e ardhshëm, Bosnja dhe Hercegovina mund…

Varhelyi: Marrëveshja për targat është e suksesshme për ta shmangur përshkallëzimin

Komisionari për Zgjerim dhe Fqinjësi i Bashkimit Evropian, Oliver Varhelyi, ka mirëpritur arritjen e marrëveshjes së mbrëmshme për targat ndërmjet…

Varhelyi: Është e nevojshme të forcohet lidhja mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor

Në realitetin e ri gjeopolitik, forcimi i lidhjeve mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor është bërë i domosdoshëm, theksoi sot komisionari…

Varhelyi: Ballkani Perëndimor pjesë e familjes evropiane

Komisioneri Evropian për Zgjerimin dhe Politikat e Fqinjësisë, Oliver Varhelyi ka deklaruar se Ballkani Perëndimor është pjesë e familjes evropiane,…

Varhelyi: Marrëveshja Kosovë-Serbi urgjente, palët të jenë konstruktive

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerim i Bashkimit Evropian, Oliver Varhelyi, ka thënë se marrëveshja për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës…

Varhelyi: Serbia t’i përafrojë politikat me BE-në, përfshirë sanksionet kundër Rusisë

Komisionari për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhelyi duke prezantuar paketon e zgjerimit 2022, ka deklaruar se Serbia duhet të shtojë…

Varhelyi: Shqipëria nevojitet të vazhdoi përpjekjet në fushat kyçe të sundimit të ligjit

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerim i Bashkimit Evropian, Oliver Varhelyi, rekomandoi të mërkurën që Bosnje dhe Hercegovinës t’i jepet statusi…

Komisionieri i BE-së: Kosova ta realizojë agjendën e reformës së BE-së

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerim i Bashkimit Evropian, Oliver Varhelyi, ka thënë se Kosova ka bërë përpjekje për të forcuar…

Varhelyi: Jemi të gatshëm të fillojmë procesin e skriningut me Maqedoninë

Komisioneri Evropian për Zgjerimin dhe Politikën e Fqinjësisë së Mirë, Oliver Varhelyi, në fjalimin e tij në konferencën e përbashkët…