Sot është Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil

Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil ndihmon në gjenerimin dhe përforcimin e ndërgjegjësimit botëror për rëndësinë e aviacionit civil…

​Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, më shumë se një miliard njerëz në të gjithë botën jetojnë me aftësi të kufizuar.…

OKB: 1 në 29 njerëz, në nevojë humanitare në 2022

Agjencia humanitare për njerëzit në nevojë e OKB-së ka zbuluar përmes një raporti se në vitin 2022 do shënohet numri…

​Dita Botërore Kundër Skllavërisë

Sot është Dita Botërore për zhdukjen e Skllavërisë, e cila ka për qëllim të tërheqë vëmendjen kundër formave moderne të…

​Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS

Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS organizohet çdo vit më 1 dhjetor për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me HIV/AIDS-in,…

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Kundër Grave do të shënojë nisjen e fushatës UNiTE për t’i dhënë fund dhunës…

​Historiku i UNESCO-së

Përfaqësues nga 44 shtete, më 16 nëntor 1945, u mblodhën në Londër për të “ndërtuar paqe në mendjen e njerëzve”,…

​Sot Dita Ndërkombëtare për Tolerancë

Në vitin 1996, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së me Rezolutën 51/95 ftoi shtetet anëtare të OKB-së që më 16 nëntor…

OKB: 759 milionë persona pa energji elektrike

​Prodhimi i energjisë është përgjegjës për dy të tretat e emetimeve të gazrave serrë, por 759 milionë persona në botë…

OKB: Çmimet globale të ushqimeve më të lartat në një dekadë

​Sipas Kombeve të Bashkuara, çmimet globale të ushqimeve janë më të larta nga sa kanë qenë për më shumë se…