Dita botërore e gruas rurale

Sot shënohet Dita botërore e gruas rurale, e cila synon njohjen e kontributit dhe rolit që gratë nga zonat rurale…

Xi thekson kontributin dhe zhvillimin e grave në mbledhjen e OKB-së

Presidenti i Kinës theksoi arritjet e jashtëzakonshme të grave në shoqëri dhe sfidat globale përpara atyre, duke bërë thirrje për…

OKB: Pheniani vazhdon të shkelë sanksionet ndërkombëtare

Koreja e Veriut po shkel sanksionet ndërkombëtare, të ndërmarra për ta detyruar atë të heqë dorë nga energjia bërthamore, duke…

OKB thirrje për ndërprerje të menjëhershme të luftimeve në Tripoli

​OKB bëri sot thirrje për ndërprerje të menjëhershëm të armiqësive midis dy grupeve të armatosura në Tajoura, në lindje të…

Kina shpall masat për të mbështetur rolin kyç të OKB-së në çështjet globale

Ndërsa Kombet e Bashkuara festojnë 75-vjetorin e themelimit dhe bota gjendet përballë pandemisë së COVID-19 dhe sfidave të tjera, Kina…

Kina bën propozime për rolin e OKB-së në epokën paspandemike

OKB-ja filloi me 51 nënshkrues në fund të Luftës së Dytë Botërore dhe tani përfshinë 193 vende. Ndërsa feston 75-vjetorin…

Dita Botërore kundër testeve bërthamore

Dita Botërore kundër testeve bërthamore shënohet çdo 29 gusht në mbarë botën, me qëllim që të rritet vetëdija për ndikimin…

OKB-ja refuzoi rezolutën e SHBA-së për Iranin

SHBA nuk arriti të sigurojnë zgjatjen e embargos së armëve nga OKB kundër Iranit. Kjo rrit gjasat që Uashingtoni të…

Një aeroplan i OKB-së arrin në Bejrut, u dërguan 20 tonë pajisje mjekësore

Një aeroplan me 20 tonë ndihma mjekësore të Organizatës së Kombeve të Bashkuara ka arritur në Bejrut. Organizata Botërore e…

Dita Botërore kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore

E miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në vitin 2013 me anë të rezolutës  A/RES/ 68/192,  30…