OKB: Plan global vaksinimi

Bota ka nevojë urgjente për një plan global vaksinimi për të bashkuar të gjithë ata që kanë fuqinë, ekspertizën shkencore…

OKB: Covid-19 të mos bëhet pengesë për luftën kundër terrorizmit

Masat e miratuara nga shtetet për frenimin e përhapjes së Covid-19, të tilla si kufizimet në qarkullim, vazhdojnë të komplikojnë…

OKB: Pandemia ka ngadalësuar migrimin me gati 30%

​Pandemia e COVID-19 ka ngadalësuar migrimin me gati 30%, me rreth dy milionë migrantë më pak midis 2019 dhe 2020,…

OKB: Po shkojmë drejt një ngrohjeje globale katastrofike

Bota po shkon drejt një ngrohjeje globale katastrofike në shekullin XXI, pas një viti rekord 2020 për temperaturat, paralajmëroi sot…

Dita Ndërkombëtare e Emigrantëve

18 dhjetori është Dita Ndërkombëtare e Emigrantëve, e vendosur në vitin 2000 nga Organizata e Kombeve të Bashkuara. Më 4…

Kreu i OKB nxit të gjitha shtetet të shpallin emergjencën klimatike

Qeveritë e të gjithë botës duhet të shpallin gjendjen e emergjencës klimatike, derisa bota të arrijë nivelin e zero emetimeve…

OKB: Koordinim global për vaksinat antiCOVID-19

​Sekretari i Përgjithshëm i KB-së, Antonio Guterres dënoi sot përgjigjen e fragmentuar ndaj pandemisë së COVID-19 dhe bëri thirrje për…

OKB: Dhuna e burrave ndaj grave është gjithashtu një pandemi

​Në të gjithë botën të mërkurën u shënua Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave. Në shumë vende gratë…

Dita Ndërkombëtare e Tolerancës

Në vitin 1996, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së me Rezolutën 51/95 ftoi shtetet anëtare të OKB-së që më 16 nëntor…