OKB: Temperaturat mund të kalojnë pragun kryesor deri në vitin 2024

Organizata Botërore e Meteorologjisë paralajmëroi sot se temperaturat globale mund të tejkalojnë pragun kryesor prej 1.5 gradë Celsius për herë…

Këshilli i Sigurimit miraton rezolutë mbi ndërprerjen e konflikteve për shkak të Covid-19

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara miratoi njëzëri sot një rezolutë që kërkon përfundimin e konflikteve në të gjithë…

India, Meksika, Norvegjia dhe Irlanda anëtaret e reja në Këshillin e Sigurimit

India, Meksika, Norvegjia dhe Irlanda u zgjodhën nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, si anëtaret e reja jo të përhershme…

OKB: Pandemitë janë rezultat i shkatërrimit të natyrës nga njeriu

Pandemitë si ajo e koronavirusit janë rezultat i shkatërrimit të natyrës nga njeriu, thonë liderët në Kombet e Bashkuara, OBSH…

OKB: Investimet ndërkombëtare do të bien 40% për shkak të koronavirusit

Vendet në zhvillim do të vuajnë më shumë, po të kemi parasysh se investimet ndërkombëtare do të bien 40% këtë…

OKB fillon nismën globale kundër keqinformimit mbi COVID-19

Kombet e Bashkuara filluan sot një iniciativë globale kundër keqinformimit të lidhur me koronavirusin e ri, duke përhapur përmbajtje të…

OKB: Ekonomia globale tkurret 3.2 për qind më 2020

Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) parashikojnë që ekonomia globale do të tkurret 3.2 për qind këtë vit për shkak…

OKB mbështet masat e marra nga qeveria shqiptare për parandalimin e Covid 19

Kombet e Bashkuara në Shqipëri janë duke ndjekur dhe mbështesin tërësisht përpjekjet e autoriteteve shqiptare, për të vepruar shpejt kundër…

OKB: Arritjet në barazinë gjinore ndodhen në rrezik

25 vjet pas platformës së Pekinit për të drejtat e grave, OKB pubikon një raport për të verifikuar arritjet dhe…

Jep dorëheqjen i dërguari i OKB-së për Libinë

I dërguari i OKB-së për Libinë, Ghassan Salame dha dorëheqjen nga posti, pas dy vitesh e gjysmë në punë, duke…