OKB: 390.000 civilë do të zhvendosen brenda në Afganistan

Ndërsa konflikti në Afganistan intensifikohet, Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar se 390.000 njerëz mund të zhvendosen në të gjithë vendin.…

​Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Dita Ndërkombëtare e Rinisë organizohet më 12 gusht të çdo viti. Ajo është caktuar nga Kombet e Bashkuara në vitin…

OKB paralajmëron: Miliona njerëz në rrezik urie

Uria pritet të rritet në 23 pikat e nxehta globale në tre muajt e ardhshëm me alarmet më të larta…

​Dita Botërore e Miqësisë

Dita Botërore e Miqësisë, pavarësisht se festohet në ditë të ndryshme në vende të ndryshme, zyrtarisht festimi i saj daton…

​Dita Ndërkombëtare e Nelson Mandelas

Nelson Mandela ishte president i Afrikës Jugore dhe luftëtar i lirisë, i cili luftonte kundër shtypjes racore që u bëhej…

OKB: Për herë të parë pas një viti bien çmimet globale të ushqimeve

Organizata e OKB-së për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) bëri të ditur se çmimet globale të ushqimit gjatë muajit qershor ranë…

​Dita Botërore e Popullsisë

Sot shënohet Dita Botërore e Popullsisë. OKB-ja vendosi 11 korrikun si Ditën e Popullsisë së Botës, për t’u kujtuar njerëzve…

Vuçiq: Serbia e gatshme për kompromis – Kosova s’do të marrë ulëse në OKB

Presidenti Aleksandar Vuçiq deklaroi sonte se Serbia është e gatshme për një kompromis me Kosovën, është e gatshme të diskutojë…

”Washington Post”: Zgjedhja e Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit të OKB maja e arritjeve

​Zgjedhja e pesë vendeve, ndërmjet të cilave edhe Shqipëria, si anëtarë të Këshillit të Sigurimit të OKB me një mandat…

Shqipëria zyrtarisht anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për dy vitet e ardhshme

​Shqipëria është zyrtarisht anëtare e Këshillit të Sigurimit për dy vitet e ardhshme pas votimit në Asamblenë e Përgjithshme të…