Garda presidenciale plagos 10 paqeruajtës të OKB-së në Afrikën Qendrore

Garda presidenciale e Republikës së Afrikës Qendrore hapi zjarr ndaj paqeruajtësve të Kombeve të Bashkuara në kryeqytet dhe plagosi 10…

Ambasadori i Bosnjës në Nju Jork porosit OKB-në: Mos gaboni sikur në vitet ’90

Sven Alkalaj, ambasador i Bosnje-Hercegovinës në Kombet e Bashkuara (OKB), ka folur në një intervistë për Radio Sarajeva për dramën…

Rama në Skoci, në konferencën e OKB-së mbi ndryshimet klimatike

​Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama po merr pjesë sot në konferencën e OKB-së mbi ndryshimet klimatike COP26. Konferenca po zhvillon punimet…

OKB: Deri në fund të shekullit, temperatura do të jetë 2.7 gradë më e lartë me objektivat ekzistues

Sipas angazhimeve aktuale për të reduktuar emetimet e gazrave serrë, temperaturat globale do të rriten me 2.7 gradë Celsius deri…

Dita Ndërkombëtare e OKB-së

Kombet e Bashkuara është Organizata Ndërkombëtare është më e madhe dhe më e rëndësishme sot në botë, veprimtaria e të…

Takimi i KS të OKB-së për Kosovën, merr pjesë edhe Osmani

Presidentja Vjosa Osmani ka udhëtuar për në Nju Jork, për të marrë pjesë në takimin e radhës së Këshillit të…

​Dita Botërore e Vajzave

Organizata e Kombeve të Bashkuara 11 tetorin e ka përcaktuar si Ditën Ndërkombëtare të Vajzave. Kjo është vendosur për herë…

OKB paralajmëron një tjetër krizë: 5 miliardë persona nuk do të kenë qasje në ujë

3.6 miliardë njerëz kishin qasje jo të përshtatshme në ujë për të paktën një muaj në vitin 2018. Deri në…

​Java Botërore e Hapësirës

Java Botërore e Hapësirës është ngjarja më e madhe vjetore hapësinore në botë, e cila ndihmon në ngritjen e fuqisë…

Talebanët po kërkojnë t’i drejtohen Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së

Talebanët kërkuan t’u drejtoheshin udhëheqësve botërorë para Kombeve të Bashkuara dhe për atë rast ata caktuan zëdhënësin e tyre në…