​Sot është Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil

Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil ndihmon në gjenerimin dhe përforcimin e ndërgjegjësimit botëror për rëndësinë e aviacionit civil…

Ejupi: BE dhe OKB të merren me sjelljet e Serbisë, s’mund t’i kontrolloj FIFA e UEFA

Kryetari i klubit të futbollit Prishtina, Remzi Ejupi ka thënë se gjestet e futbollistit shqiptar, Granit Xhaka në ndeshjen e…

Sot Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit

Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit shënohet më 5 dhjetor. Kjo ditë është caktuar nga Asambleja e Përgjithshme OKB-së në vitin 1985…

​Dita Botërore kundër skllavërisë, mbi 40 milionë njerëz janë viktima të skllavërisë moderne

Sot është Dita Botërore për Zhdukjen e Skllavërisë, e cila ka për qëllim të tërheqë vëmendjen kundër formave moderne të…

OKB: Mbrojtja e ekosistemeve të botës kërkon 384 miliardë dollarë në vit

Investimet në mbrojtjen dhe menaxhimin më të mirë të ekosistemeve botërore duhet të arrijnë në 384 miliardë dollarë në vit…

​Takimi i Komisionit për të Drejtat e Njeriut me raportuesin special të OKB-së, pa praninë e mediave

Takimi i anëtarëve të Komisionit parlamentar për të Drejtat e Njeriut me Fabian Salvioli, raportues special i OKB-së për promovimin…

OKB-ja nis hetime për shtypjen e protestuesve nga regjimi në Iran

Organi më i lartë i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut vendosi të enjten të nisë një mision…

​Ja si lindi UNESCO

Përfaqësues nga 44 shtete, më 16 nëntor të vitit 1945, u mblodhën në Londër për të “ndërtuar paqe në mendjen…

Sot Dita Ndërkombëtare e Tolerancës

Në vitin 1996, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së me Rezolutën 51/95 ftoi shtetet anëtare të OKB-së që më 16 nëntor…

​OKB voton rezolutën: Rusia të dëmshpërblejë Ukrainën për dëmet e luftës

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi sot një rezolutë, nëpërmjet së cilës kërkohet që Rusia, duke pushtuar Ukrainën, të shpallet…