​Kompanitë hasin në pengesa gjatë eksportit në Serbi, opozita kërkon reciprocitet

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari thekson se Kosova nuk është duke u përfaqësuar ashtu siç duhet në…

Sot pritet miratimi i buxhetit, OEK: Rritja e buxhetit 2022 si pasojë e ngritjes së çmimeve

Sot pasdite në Qeverinë e Kosovës pritet të miratohet Projektbuxheti për vitin 2022, e që u paralajmërua nga kryeministri Albin…

KEDS dhe OEK diskutojnë rreth krizës energjetike

Kryeshefi Ekzekutiv i KEDS-it Alpin Dogan deklaroi sot se janë bërë përgatitjet e nevojshme për sezonin e dimrit, por sipas…

Edhe OEK kundërshton masat e reja kundër COVID-19

Pas gastronomeve edhe Oda Ekonomike e Kosovës, ka kundërshtuar masat e reja të paralajmëruara kundër COVID-19. Kryetari i OEK-ut, Berat…

​Ringjallja ekonomike varet nga vaksinimi, thirrje për largimin e burokracive në procesin e imunizimit

Kryetari i OEK Berat Rukiqi dhe drejtoresha ekzekutive e Platformës CiviKos, Donika Emini sot në një konferencë për media kanë…

​OEK: Ka përmirësimit të gjendjes së bizneseve, shqetësuese mungesa e fuqisë punëtorë

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK) Berat Rukiqi, thekson se të gjithë indikatorët tregojnë se gjendja e bizneseve është…

​OEK: Shqetësuese mungesa e fuqisë punëtorë në këtë kohë

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK) Berat Rukiqi thekson se të gjithë indikatorët tregojnë se gjendja e bizneseve është …

​Themelohet Forumi Ekonomik i Sharrit, edicioni i parë në nëntor 2021

Fondacioni “Forumi Ekonomik i Sharrit” në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Kosovës (OEK) bashkë me partnerë të tjerë vendorë dhe…

​OEK: Kosova e ka shansin e fundit për tërheqjen e investimeve të huaja

Tërheqja e investimeve të huaja mbetet faktor i rëndësishëm për të pasur një zhvillim më të hovshëm ekonomik. Kosova dhe…