OEAK apel politikës: Shmangeni diskursin konfliktnxitës dhe rrënimin e prospekteve të rimëkëmbjes

​Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë përsërit qëndrimin e saj se diskursi thellësisht përçarës politik brenda institucioneve dhe jashtë tyre pengon…

Ministrja e Financave shpalos planet për përkrahjen e sektorit privat pas pandemisë

Ministrja e Financave Hykmete Bajrami mori pjesë në një forum virtual me biznese të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në…

​OEAK dhe OEK: Partitë politike t’i lënë anash inatet politike dhe ta shpëtojnë ekonominë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë dhe Oda Ekonomike e Kosovës, sot kanë apeluar që zhvillimet politike në vend të mos…

Banka Qendrore dhe odat ekonomike koordinojnë propozimet për rimëkëmbjen ekonomike

Në kuadër të takimeve të rregullta me qëllim të koordinimit të propozimeve të përbashkëta për rimëkëmbjen ekonomike pas shpërthimit të…

Odat ekonomike kërkojnë veprim urgjent të Kuvendit për masat në mbështetje të biznesit

Oda Ekonomike e Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë kanë shprehur shqetësimin e tyre se vonesa në implementimin e…

Krijohet mundësi e re për bashkëpunimin ekonomik Kosovë-Iowa

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një konferencë virtuale me organizatën e biznesit Greater Des Moines Partnership në shtetin amerikan…

Oda Ekonomike Amerikane organizon trajnim rreth rekrutimit dhe mbajtjes së talenteve

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi trajnimin virtual rreth rekrutimit dhe mbajtjes së talenteve, i cili u zhvillua nga Greta…

Gjykatat kanë kapacitetet e duhura për të trajtuar çështjet e falimentimit

Pandemia COVID-19 përveç ndikimit në shëndetin publik ka shkaktuar edhe krizë serioze ekonomike tek ndërmarrjet e të gjithë sektorëve si…

OEAK: Qeveria e re të fokusohet në rikuperimin pas pandemisë me koronavirus

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë mirëpret krijimin e Qeverisë së re të Kosovës në një kohë kur vendi ka nevojë…

Guvernatori Mehmeti dhe odat ekonomike diskutojnë masat për mbështetjen e rimëkëmbjes së ekonomisë

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka takuar kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi…
error: