“Ballkani i Hapur” projekt politik, Kosova e papërgatitur për të qenë pjesë e tij

Çështja e “Open Balkan” i gjen të ndarë njohësit e ekonomisë në vend. Derisa disa besojnë se Kosova nuk është…

OEK: Rimëkëmbja ekonomike e varur nga vaksinimi ndaj COVID-19

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi dhe drejtoresha ekzekutive e Platformës, CiviKos, Donika Emini në një konferencë të…

Rënia e pagës mesatare, apelohet për ndarje të barabartë të pagave në sektorin publik dhe privat

Paga mesatare në Kosovë pati rënie gjatë vitit 2020. Njohës të ekonomisë thonë se sektori privat e pati të pamundur…

Oda Ekonomike e Kosovës dhe ajo e Izraelit zotohen për rritje të bashkëpunimit

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi është takuar me  nënkryetarin e Odës Ekonomike të Izraelit, Roy Roznek…

​Themelohet Forumi Ekonomik i Sharrit, edicioni i parë në nëntor 2021

Fondacioni “Forumi Ekonomik i Sharrit” në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Kosovës (OEK) bashkë me partnerë të tjerë vendorë dhe…

Bizneset presin themelimin e shpejtë të Gjykatës Komerciale

Përfaqësues të biznesit në Kosovë po shpresojnë që qeveria Kurti do të themelojë Gjykatën Komerciale, pasi kjo është kërkesë e…

​Oda Ekonomike Greke zotohet se do të lobojë për njohjen e Kosovës nga Greqia

Oda Ekonomike Greke do të angazhohet për njohjen e Kosovës nga Greqia, në mënyrë që bashkëpunimi ekonomik mes dy vendeve…

Gjendja e biznesit e pakënaqshme, OEK: Jemi në diskutime me qeverinë për mbështetje financiare

Gjendja e biznesit në tremujorin e katërt 2020 është e pakënaqshme, përkatësisht rreth 45 përqind e bizneseve kanë vlerësuar së…

​Rukiqi bën thirrje që të votohet buxheti: Mosvotimi do të ishte skenar i dëmshëm për vendin

Komuniteti i bizneseve kanë bërë thirrje se para se të shkohet në zgjedhje të jashtëzakonshme të votohet buxheti për vitin…

​Rukiqi: Projektligjit për Rimëkëmbje Ekonomike t’i jepet epilogu këtë javë, ndryshe s’ka kuptim

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi thotë se Ligji për Rimëkëmbje Ekonomike duhet ta ketë epilogun vendimtar…