Oda Amerikane fillon aktivitetet e javës së vajzave në TIK

Me qëllim të vetëdijesimit, promovimit dhe motivimit të angazhimit dhe fuqizimit të vajzave në industrinë e TIK, Oda Ekonomike Amerikane…

Oda Amerikane kundër tërheqjes së Trustit: Cenohet standardi i jetës pas pensionimit

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë ka shprehur shqetësimet e saj lidhur me diskutimet e fundit publike dhe nismat legjislative për…

​Kurti: Vizioni ynë afatgjatë është të bëjmë Kosovën vendin më prosperues në rajonin e Ballkanit Perëndimor

Vizioni ynë afatgjatë është të bëjmë Kosovën vendin më prosperues në rajonin e Ballkanit Perëndimor, tha Kryeministri i Republikës së…

Kosova ka dështuar në diplomacinë ekonomike, kërkohet emërimi i atasheve ekonomikë

Kosova 14 vjet shtet ende pa diplomaci ekonomike të qëndrueshme dhe pa atashe ekonomikë në misionet diplomatike. Që nga shpallja…

Oda Amerikane shpreh shqetësimin e saj lidhur me rangimin e Kosovës në Indeksin e Lirisë Ekonomike

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësimin e saj lidhur me renditjen e Kosovës në Indeksin e Lirisë Ekonomike të…

​Komuniteti i biznesit kërkon mbrojtjen e prodhuesve vendorë

Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti ka mbajtur dëgjim publik lidhur me Projektligjin për tregti me jashtë, ku përfaqësues…

​Shkalla e informalitetit mbetet e lartë

Ende një numër i madh i bizneseve në vend vazhdojnë të mos jenë të fiskalizuara, e që për pasojë shkalla…

​Kurrikulat arsimore të reflektojnë nevojat e ndryshueshme të sektorit privat

Nevoja për përshtatjen e kurrikulave mësimore të institucioneve të arsimit formal dhe profesional me nevojat e komunitetit të biznesit ishte…

​Bizneset presin qartësim të kritereve për përftimin e pakos së ringjalljes ekonomike

Komuniteti i biznesit ka mirëpritur paralajmërimet për një pako të ringjalljes ekonomike, megjithatë kërkohet që të ketë më shumë qartësi…

Ligji për Gjykatën Komerciale pritet të hyjë në fuqi në janar 2022, parashihet rritja e personelit komercial

Ligji për Gjykatën Komerciale mund të hyjë në fuqi më 1 janar 2022. Të paktën ky është synimi i Ministrisë së…