​OAK kundërshton vazhdimin e vendimit të BQK-së për tarifën e dorëzimit të parave të imëta

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), përmes një komunikate për media, kundërshtoi ashpër vazhdimin e vënies së tarifës nga ana…

​Ulet tarifa për depozitim të monedhave në BQK

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka rishikuar tarifat që i aplikon ndaj bankave për transaksionet e ndërsjella monetare. Me…

OAK kërkon lirimin e masave antiCOVID-19

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) kërkon nga Qeveria e Kosovës që të lehtësohen masat antiCOVID-19, ashtu siç kanë vepruar…

OAK kërkon sërish heqjen e orës policore: Vendim tepër i dëmshëm për punëtorët dhe bizneset

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) në emër të komunitetit të bizneseve që përfaqëson ka kërkuar edhe njëherë nga Qeveria…

​Pezullohet përkohësisht shqiptimi i gjobave për transportuesit e Maqedonisë së Veriut në pikat kufitare me Kosovën

Është pezulluar përkohësisht shqiptimi i gjobave për transportuesit nga Maqedonia e Veriut, të cilat shqiptoheshin në pikat doganore të Kosovës,…

OAK: Konkurs për tri pozita

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), në bazë të Ligjit të Punës Nr. 03/L-212, Neni 8, shpall: Konkurs Zyrtar/e për…

OAK diskuton sfidat e sektorit privat me ministren Hajdari dhe Zyren e Kryeministrit

Prioritetet e Qeverisë, sfidat që bizneset po hasin gjatë ushtrimit të veprimtarisë, si dhe ligjet që OAK konsideron që Qeveria…

​OAK takohet me ministrin e Zhvillimit Rajonal

Rëndësia e bashkëpunimit rajonal, sfidat që bizneset po hasin në këtë drejtim, rëndësia e krijimit të kushteve për zonat ekonomike…

​OAK takon Bordin e KPMM-së

Ligji për Miniera dhe Minerale, garancitë e dyfishta si dhe nevoja për bashkëpunim të ndërsjellët ndërmjet Komisionit të Pavarur për…

OAK kërkon nga qeveria mbrojtjen e bizneseve dhe punëtorëve

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) ka shprehur shqetësimin e bizneseve lidhur me problemet që po hasin si rrjedhojë e…