​OBSh: Pandemia ka krijuar mijëra tonë mbeturina mjekësore

Më shumë se 200 mijë tonë mbetje mjekësore, kryesisht  plastike, janë grumbulluar në mbarë botën si rezultat i pandemisë së…

Diabeti, format dhe parandalimi

Diabeti është një sëmundje metabolike e karakterizuar nga një rritje e sheqerit në gjak, e shkaktuar nga një vështirësi dhe…

OBSH: Pandemia COVID-19 mund të përfundojë këtë vit

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për situata emergjente, Michael Ryan, deklaroi sot se pandemia e virusit koronar mund të…

OBSH: S’ka asnjë provë se fëmijët e shëndetshëm kanë nevojë për doza përforcuese

Për momentin, nuk ka asnjë provë që fëmijët dhe adoleshentët e shëndetshëm kanë nevojë për doza përforcuese të vaksinës kundër…

OBSH: 325 milionë pacientë që nga fillimi i epidemisë me COVID-19

Numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara me koronavirus në botë ka kaluar 325 milionë, ndërsa numri i vdekjeve 5.53…

OBSH: Omicron më i butë se Delta

Udhëheqësi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Ghebreyesus, tha se varianti omicron i koronavirusit të ri(COVID-19) , mund të…

OBSH: Autorizimet e vaksinave të jenë të përkohshme

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajmëruar qeveritë, duke vënë në dukje se vaksinimi i detyrueshëm duhet të jetë “zgjidhja e…

OBSH paralajmëroi se omicron është një variant i rrezikshëm i koronavirusit

Varianti omicron, i cili po përhapet me një shpejtësi që bota nuk e ka parë që nga fillimi i pandemisë,…

OBSH: Vaksinat ekzistuese të përshtaten kundër COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë njoftoi sot se vaksinat ekzistuese kundër koronavirusit mund të kenë nevojë të përshtaten për të siguruar…

OBSH: Përhapja e njëkohshme e delta dhe omicron po shkakton një cunam infeksionesh

Drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Adhanom Gebrejesus, shprehu shqetësimin pasi përhapja e njëkohshme e varianteve…