SHBA, shkon në mbi 912 mijë numri i të vdekurve nga COVID-19

Numri i personave të vdekur nga koronavirusi i ri (COVID-19) në SHBA është rritur në 912 mijë e 257, prej…

​OBSh: Nevojiten edhe 16 miliardë dollarë për trajtimin e pandemisë nga vendet me të ardhura të ulëta

Të paktën 16 miliardë dollarë të tjerë nevojiten për të mbështetur vendet me të ardhura të ulëta për të trajtuar…

OBSH: Koronavirusi ndërpreu ofrimin e kujdesit shëndetësor në 92% të vendeve

Çrregullime në ofrimin e shërbimeve bazë shëndetësore, si vaksinimi ose programet e trajtimit për sëmundje të tilla si SIDA, u…

Dita Botërore Kundër Kancerit

Sot shënohet Dita Botërore Kundër Kancerit. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), çdo vit miliona njerëz vdesin nga kanceri, shumica…

OBSH: Nëntipi i omicron BA. 2 është zbuluar në pesë vende afrikane

Një nënvariant i llojit të virusit omicron i njohur si “BA.2” është gjetur në pesë vende afrikane, tha sot një…

Kluge: Pandemia ka shumë të ngjarë të merr fund

Drejtori i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Evropën, Hans Kluge, deklaroi sot se kontinenti evropian aktualisht ka shumë të ngjarë…

Nënvarianti omicron ka të ngjarë të ketë të njëjtën ashpërsi si “origjinali”, thotë OBSH

Forma e shfaqur BA.2 e variantit të omicron nuk duket të jetë më e rëndë se forma origjinale BA.1, tha…

​OBSh: Pandemia ka krijuar mijëra tonë mbeturina mjekësore

Më shumë se 200 mijë tonë mbetje mjekësore, kryesisht  plastike, janë grumbulluar në mbarë botën si rezultat i pandemisë së…

Diabeti, format dhe parandalimi

Diabeti është një sëmundje metabolike e karakterizuar nga një rritje e sheqerit në gjak, e shkaktuar nga një vështirësi dhe…

OBSH: Pandemia COVID-19 mund të përfundojë këtë vit

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për situata emergjente, Michael Ryan, deklaroi sot se pandemia e virusit koronar mund të…