​IPD: Rezultatet e testit PISA tregon se sistemi arsimor ka defekte serioze në vlerësim të nxënësve

Instituti Pedagogjik i Kosovës ka prezantuar sot rezultatet e hulumtimit “Shkathtësitë gjuhësore të nxënësve kosovarë të moshës 15 vjeçare dhe…

Theren me thikë dy nxënës në Drenas

Dy nxënës janë sulmuar me thikë në Drenas. Deri të therja me thikë erdhi pas një mosmarrëveshje që kishte ndodhur…

Fillon testi i arrtishmërisë për nxënësit e klasave të nënta

Ka nisur testi i arritshmërisë për 26 mijë nxënësit e klasave të nënta. Testi do t’i ketë 100 pyetje dhe…

GAP: Numri i nxënësve ka rënë për 26 përqind

Për dhjetë vjet në Kosovë, numri i nxënësve ka rënë për 26 përqind. Në bazë të të dhënave për 19…

Likaj për fillimin e gjysmë-vjetorit të procesit mësimor: Bashkë ia arritëm t’i mbajmë shkollat e hapura

Sot ka nisur gjysmë-vjetori i dytë i procesit mësimor. Ministri në detyrë i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj ka uruar…

Osmani uron nxënësit për rifillimin e mësimit: Në rrugën e dijes ju do të vendosni themelet e të ardhmes

Pas 30 ditësh pushim, më shumë se 345 mijë nxënës të nivelit para-universitar sot iu janë rikthyer bankave shkollore. Rikthimin…

Therret me thikë një nxënës në Gllamnik të Podujevës

Një përleshje mes dy nxënësve ka ndodhur në shkollën fillore “Kongresi i Manastirit” në fshatin Gllamnik të komunës së Podujevës.…

Nxënësit e “Pavarësisë” sot iu kthehen bankave të shkollës

Nxënësit e Shkollës Fillore të Mesme të Ulët (ShFMU) “Pavarësia” në Prishtinë do të kthehen sot në bankat shkollore. Sipas…

Nga sot mësimit i kthehen edhe këto klasë

Nga sot mësimit i kthehen edhe këto klasë Ministria e Arsimit dhe Shkencës MASH ka bërë të ditur se nga…

Aliu mbështet iniciativën e nxënësve të shkollës bujqësore për prodhimin e maskave

Nxënësit e shkollës bujqësore “Zenel Hajdini” në Ferizaj do të prodhojnë maska mbrojtëse. Tashmë ata kanë prodhuar mbi 500 maska…