Ditëlindja e Nexhmije Pagarushës

E cilësuar si mbretëreshë e këngës shqipe, Nexhmije Pagarusha lindi më 7 maj të vitit 1933 në fshatin Pagarushë të…

Dy vite nga vdekja e këngëtares Nexhmije Pagarusha

Sot mbushen dy vite nga shkuarja në amshim e këngëtares Nexhmije Pagarusha, e njohur si “Bilbili i Kosovës”. E lindur…

​Sot është ditëlindja e Nexhmije Pagarushës

Para 88 vjetësh u lind Nexhmije Pagarusha, e njohur si ikona e muzikës shqiptare. Veprimtaria e saj muzikore 50-vjeçare është…

Kujtohet Nexhmije Pagarusha në datëlindjen e saj  

Para 87 vjetësh u lind Nexhmije Pagarusha, e njohur si ikona e muzikës shqiptare. Veprimtaria e saj muzikore 50-vjeçare është…

Seanca nis me këngën e Nexhmije Pagarushës

Seanca e Kuvendit të Kosovës ka nisur me këngën “Baresha” të Nexhmije Pagarushës.

“Nexhmije Pagarusha ishte simbol i bashkimit të shqiptarëve”

Në ditën kur flamuri shtetëror është vendosur në gjysmështizë në të gjitha objektet shtetërore të Republikës së Kosovës, vepra e…

Nexhmije Pagarusha, simbol i dashurisë ndaj popullit

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani thotë se e gjithë Kosova dhe të gjithë ata që e vlerësuan artin…