​43 vjet nga nderimi i Shën Terezës me çmimin më të lartë të Indisë

Shën Tereza më 25 janar 1980 nderohet me çmimin më të lartë civil të Indisë, Bharat Ratna. Jetën e saj,…

Kuvendi i Shqipërisë shpërthen në duartrokitje për shenjtoren Nënë Tereza

Kuvendi i Shqipërisë shpërtheu në duartrokitje pasditen e sotme në vlerësim të punës dhe veprës së shenjtores Nënë Tereza. Kërkesa…

​Don Lush Gjergji: Dy modelet e prindërve të Nënë Terezës ishin segmentet e jetës dhe veprës së saj

Në 25-vjetorin e vdekjes së Nënë Terezës, Ministria e Kulturës ka organizuar tryezë për jetën dhe veprën e Gonxhe Bojaxhiut.…

112 vjetori i lindjes së Nënë Terezës shënohet edhe në Shkup

Shënohet përvjetori i lindjes së një prej njerëzve më bujar që ka njohur historia njerëzore, Nënë Terezës. Në 112-vjetorin e…

Don Lush Gjergji: Nënë Terezën po ua kthej popullit shqiptar

Në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës është mbajtur një akademi solemne, ku u kujtua jeta dhe vepra e saj. Atu…

Akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës

Ipeshkvia e Kosovës po mban akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, ku zyrtarisht hapen ditët e Nënë Terezës…

Don Lush Gjergji: Nënë Tereza duhet të jetë frymëzim për të jetuar dhe vepruar në stilin e saj

Në 112 vjetorin e lindjes së Nënë Terezës, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup ka organizuar…

Kush është Gonxhe Bojaxhiu – Shën Nënë Tereza (1910 – 1997)?

Gonxhe Bojaxhiu u lind në Shkup më 26 gusht 1910, nga prindërit shqiptarë katolik Kolë Bojaxhiu dhe Drane l. Bernaj…

25 vjet nga kalimi në amshim i Nënë Terezës, nobelistes shqiptare

Nënë Tereza, emri i plotë i së cilës, është Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, ka lindur më 26 gusht të vitit 1910,…

Nëna jonë Terezë, ndërmjet dy ditëlindjeve: Pali VI për shenjtëreshën shqiptare

Nëna jonë Terezë, ndërmjet dy ditëlindjeve: për tokë e për qiell. Pali VI për shenjtëreshën shqiptare Duke e kujtuar Shën…