32 vjet nga lirimi i Mandelës

Udhëheqësi i qëndresës zezake të Afrikës së Jugut, Nelson Mandela, më 11 shkurt të vitit 1990, lirohet nga burgu politik…

Anulohet ankandi i çelësit të qelisë ku vuajti dënimin Nelson Mandela

Çelësi i qelisë së burgut të ishullit Robben, ku mbahej i burgosur fituesi i çmimit Nobel për Paqen Nelson Mandela,…

​Dita Ndërkombëtare e Nelson Mandelas

Nelson Mandela ishte president i Afrikës Jugore dhe luftëtar i lirisë, i cili luftonte kundër shtypjes racore që u bëhej…

​Dita kur u lirua Mandela nga burgu

Udhëheqësi i qëndresës zezake të Afrikës së Jugut, Nelson Mandela, më 11 shkurt të vitit 1990, lirohet nga burgu politik…

Dita Ndërkombëtare e Nelson Mandelas

Nelson Mandela ishte president i Afrikës Jugore dhe luftëtar i lirisë, i cili luftonte kundër shtypjes racore që u bëhej…

Vdes në moshën 59-vjeçare vajza e vogël e Nelson Mandela-s

​Zindzi Mandela, vajza më e vogël e presidentit të parë me ngjyrë të Afrikës së Jugut dhe ikonës anti-aparteid Nelson…

Dita kur u lirua Mandela

Udhëheqësi i qëndresës zezake të Afrikës së Jugut, Nelson Mandela, më 11 shkurt të vitit 1990, lirohet nga burgu politik…