Ku janë rrënjët e kësaj krize?

“Të lirë nga krahët, por truri i tyre është i lidhur me zinxhirë”- shkruante eruditit Faik Konica, më 1923, teksa…

Ukaj: Mësimi ndërmjet festave s’është mësim, është mashtrim

Publicisti Ndue Ukaj, sot ka deklaruar se Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit nuk ka ndjeshmëri për nxënësit, pasi…

Albert Camu: Pa kulturë, shoqëria është një xhungël

Në kohë të amështa si kjo e jona, kur asgjë s’duket se ka kuptim, arti mund të shërbejë si një…