Dëshmorët e UÇK-së dekorohen me medaljen “Nderi i Kombit”

Në përvjetorin e 14-të të Pavarësisë së Kosovës, presidenti Ilir Meta vlerësoi sot me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”…

​Petro Marko, lindja e mjeshtrit të madh

Petro Marko ishte arsimtar, publicist, gazetar, interbrigadist e shkrimtar shqiptar. Ai u lind në Dhërmi më 25 nëntor 1913. Me…

Petro Nino Luarasi – martiri i gjuhës shqipe

Petro Nino Luarasi u lind më 22 prill 1865 në Luaras të Kolonjës dhe vdiq më 17 gusht 1911. Ai…