​Hapet Seminari për Gjuhën, Kurti: Mësimi i shqipes në mërgatë mbetet faktor i rëndësishëm

Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare ka filluar sot edicionin e 39 ku si çdo herë ka bërë…

​Konkursi i UP, 650 aplikantë në ditë, Mjekësia më e kërkuara

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” ka shpallur konkursin për pranimin e studentëve të rinj për 14 fakultetet e saj. Për…

​Këshilli Drejtues i UP jofunksional, MASHTI: Shumë shpejtë emërojmë anëtarët e rinj

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” prej javësh është jofunksional për shkak të dorëheqjes së disa prej anëtarëve…

​Mosakreditimi UP-së rrezikon të shtyjë fillimin e vitit të ri akademik

Shtyrja e afatit për hapjen e konkursit për pranimin e studentëve të rinj në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, si…

​Shtyhet hapja e konkursit për pranimin e studentëve në UP, shkak akreditimi

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ende nuk e ka përmbyllur procesin e akreditimit. Kjo është arsyeja që ende nuk është hapur…

Universiteti i Prishtinës dhe Tiranës arrijnë marrëveshje bashkëpunimi

Universiteti i Prishtinës me atë të Tiranës kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me qëllim që të nxitet dhe të zhvillohet shkenca,…

Rektori Sahiti dhe zëvendëspresidenti i PE bisedojnë për mundësitë e bashkëpunimit

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Naser Sahiti, sot gjatë ditës, ka zhvilluar takim virtual me zëvendëspresidentin e Parlamentit…

Certifikohen 53 auditorë të energjisë

Ministri në detyrë i Ekonomisë dhe Ambientit (MEA), Muharrem Nitaj dhe rektori i Universitetit të Prishtinës (UP), Naser Sahiti, sot…

Synimet e Naser Sahitit në krye të UP-së

Përmirësimi i cilësisë së studimeve, rritja e kërkimeve shkencore, krijimi i infrastrukturës së mjaftueshme e ndërkombëtarizimi i Universitetit të Prishtinës…

Takohen rektorët e universiteteve publike: Mësimi të mbahet në fakultete

Studentët e vitit të parë të universiteteve publike në vend do të fillojnë procesin mësimor me 15 tetor, ndërsa të…
error: