​Avokati i Popullit raporton në komisionin për të Drejtat e Njeriut

Në Kuvendin e Kosovës këtë të premte do të mblidhen dy Komisione Parlamentare. Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi…

​Komisioni fton në raportim Avokatin e Popullit

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione, ka marrë vendim që të thërras…

Avokati i Popullit lanson strategjinë 2021-2025, synon mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave dhe lirive themelore njeriut

Është lansuar sot strategjia e Institucionit të Avokatit të Popullit (IAP) 2021-2025, qëllimi i së cilës është të kontribuojë në…

Qelaj: Ky vit do të jetë për provim dhe mbrojtje nga diskriminimi

Institucioni i Avokatit të Popullit (IAP) ka prezantuar sot dy raporte me rekomandime pasi që ka hapur dhe hetuar dy…

Avokati i Popullit kritikon institucionet për trajtimin e krimeve të luftës

Avokati i Popullit, Naim Qelaj ka kritikuar institucionet e Kosovës se kanë bërë pak në trajtimin e krimeve të luftës.…

​Sivjet pati rënie të zbatimit të rekomandimeve nga Avokati i Popullit

Në vitin 2020 ka pasur rënie të zbatimit të rekomandimeve nga Avokati i Popullit. Gjatë vitit të kaluar, ky institucion…

Institucionet të jenë të kujdesshme, s’do ketë tolerancë aty ku shkelet ligji

Avokat i Popullit vlerëson se përzgjedhja në pozita të larta shtetërore, qoftë në sistemin e drejtësisë por edhe në ekzekutiv…

​Qelaj takohet me përfaqësues të KMDLNJ-së

Përfaqësues të Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNj) u takuan me Avokatin e Popullit Naser…

Presidenti Thaçi pret në takim Avokatin e ri të Popullit

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka pritur në takim Avokatin e ri të Popullit, Naim Qelaj. Thaçi ka njoftuar se…

Qelaj pranon detyrën, zotohet se do vazhdojë punët e mira duke zbatuar ligjin dhe Kushtetutën

Naim Qelaj edhe zyrtarisht e ka marr detyrës si Avokat i Popullit. E këtë pozitë ia dorëzoi Avokati i deritanishëm…