Kosova e BE mbajtën nënkomitetin e gjashtë të MSA-s për çështje ekonomike

Zyrtarë nga Kosova dhe Bashkimi Evropian diskutuan sot zhvillimet gjatë vitit të kaluar, kur nënkomiteti u takua për herë të…

​Gërvalla: Kosova i plotëson parakushtet e aplikimit për statusin e vendit kandidat në BE

Kosova i plotëson parakushtet që të aplikojë për statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian, ka thënë zëvendëskryeministrja…

Kosova e BE mbajtën nënkomisionin e 6-të të MSA për drejtësi, liri e siguri

Zyrtarët nga Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë thirrur një takim më 22 dhe 23 qershor 2022 për të diskutuar zhvillimet…

Nënkomisioni për MSA-në Kosovë-BE pajtohet për zbatimin e CEFTA-së

Zyrtarët nga Kosova dhe Bashkimi Evropian kanë thirrur një takim dje në Bruksel për të diskutuar zhvillimet gjatë vitit të…

Kosova dhe BE-ja diskutojnë për bujqësinë

Përfaqësuesit e Kosovës dhe Komisioni Evropian u takuan në mënyrë virtuale për të diskutuar zhvillimet në fushat e bujqësisë, produkteve…

​Gjashtë vjet nga nënshkrimi, zbatimi i MSA-së vlerësohet i ngadalshëm

Kosova vazhdon të ngecë në zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA) duke mos arritur të përmbush objektivat e agjendës…

Promovohet programi rreth MSA-së, mundësi e përfitimit nga shërbyesit civil

 Zyra e kryeministrit të Republikës së Kosovës, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH dhe Innovation Centre Kosovo (ICK), do…

Gjashtë vjet nga hyrja në fuqi e MSA-së ndërmjet BE-së dhe Kosovës

Sot mbushen gjashtë vjet nga hyrja në fuqi e Marrëveshjes për Stabilizim Asociim ndërmjet  Bashkimit Evropian dhe Republikës së Kosovës.…

Opozita kritikon për agjendën legjislative, Bislimi: BE thotë se po ngutemi

Deputetët e opozitës në Komisionin për Integrime Evropiane kanë kritikuar zëvendëskryeministrin e parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, Besnik…

Miratohet programi kombëtar për zbatimin e MSA-së 2022-2026

Këshillit Ministror për Integrim Evropian (KMIE), ka mbajtur mbledhjen e radhës, ku është diskutuar dhe miratuar në parim programi kombëtar…