MASHTI ndalon tubimet politike në objektet shkollore

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka marrë vendim të ndalojë organizimin dhe mbajtjen e tubimeve publike brenda hapësirave…

Nxënësit pa libra, MASHTI fajëson drejtoritë e arsimit dhe u kërkon t’i sigurojnë tekstet

Janë bërë gati dy javë prej kur ka nisur viti i ri shkollor dhe nxënësit ende nuk janë pajisur me…

Maloku-Bërdyna: Përgjegjëse për mungesën e teksteve shkollore janë DKA-të

Në pjesën më të madhe të shkollave në Kosovë, sipas raporteve të komunave, është duke u zhvilluar mësimi me prani…

Mbi 90 % e mësimdhënësve janë të vaksinuar

Në pjesën më të madhe të shkollave në Kosovë, sipas raporteve të komunave, është duke u zhvilluar mësimi sipas skenarit…

MASHTI rishikon udhëzuesin për mësim në kohë pandemie, skenari bazë rikthimi i plotë në shkolla

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka rishikuar udhëzuesin për mësim në kohë pandemie, i cili javën e ardhshme…

Tempulli pajiset me licencë pune nga MASHTI për tri vitet e ardhshme akademike

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, në mbështetje të Ligjit për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës dhe…

​Nesër mbahet afati i dytë i provimit të maturës shtetërore

Për të gjithë maturantët të cilët nuk kanë arritur pragun e kalueshmërisë në afatin e parë, Ministria e Arsimit organizon…

PDK-ja e akuzon MASHTI-në se po e dështon edhe një vit shkollor

Anëtari i kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës, Muzafer Shala ka akuzuar Ministrinë e Arsimit se ka dështuar t’i bëjë…

PDK: Ministria e Arsimit po e dështon edhe një vit të ri shkollor

Anëtari i kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës, Muzafer Shala në një konferencë për media ka akuzuar Ministrinë e Arsimit…

​Kurrikulat arsimore të reflektojnë nevojat e ndryshueshme të sektorit privat

Nevoja për përshtatjen e kurrikulave mësimore të institucioneve të arsimit formal dhe profesional me nevojat e komunitetit të biznesit ishte…