Nxënësit në Kiev i rikthehen sot mësimit online

Nxënësit në kryeqytetin e Ukrainës, Kievi, do të mund t’i rikthehen mësimit sot. Mësimi do të mbahet përmes platformave online.…

​Përurohet pllaka përkujtimore në shtëpinë e familjes Gashi, në vitet e 90-ta aty u mbajt mësimi për nxënësit e muzikës

Është përuruar sot pllaka përkujtimore në shtëpinë e Ibrahim Gashit, si shenjë mirënjohje për kontributin e dhënë në mbajtjen gjallë…

Mësimi online, vështirësitë dhe zgjidhjet në veri të vendit

Gjatë orëve online, disa fëmijë kishin vështirësi në ndjekjen e leksioneve, këtë e bënin kryesisht në telefonat e prindërve të…

Mësimi nis me prezencë të plotë në shkolla

Përkundër rritjes së numrit të rasteve me COVID-19, sot në Kosova ka nisur gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor 2021/2022…

Asistentët të domosdoshëm për fëmijët me aftësi të kufizuara, premtohet punësimi i 500 të tillëve

Mungesa e qasjes dhe asistentëve janë problemet kryesore me të cilat po vazhdojnë të përballen fëmijët me aftësi të kufizuara.…

Në universitetin “Haxhi Zeka” në Pejë vijojnë mësimin studentë nga të gjitha komunitetet

Universiteti “Haxhi Zeka” në Pejë ka pesë fakultete, duke përfshirë atë të Biznesit, Fakultetin e Turizmit dh Hotelerisë, Fakultetin Juridik,…

Pandemia i largoi nga shkolla, mungesa e teknologjisë ua vështirësoi mësimin edhe nxënësve romë

Mungesa e një pajisje teknologjike kishte ndikuar që nxënësja e klasës së pestë A.K. dhe dy motrat e saj të…

Mehmeti: Deri në 13 përqind e fëmijëve janë keq në nivelin e arritjeve gjatë pandemisë

Nxënësit gjatë mësimit online janë ballafaquar me mungesën e teknologjisë, rrjetit por edhe përvojës. Organizimi i mësimit në këtë kohë…

Masat e reja kundër COVID-19 që hyjnë në fuqi nga sot

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se nga sot do të hyjnë në fuqi masat e reja për parandalimin…

PDK-ja e akuzon MASHTI-në se po e dështon edhe një vit shkollor

Anëtari i kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës, Muzafer Shala ka akuzuar Ministrinë e Arsimit se ka dështuar t’i bëjë…