Mos e pengoni zërin e  Radio Kosovës së Lirë!

(Me 19 prill, dy persona të panjohur kanë bërë përpjekje të thyejnë objektin e Shtëpisë-Muze të Radios-Kosova e Lirë, në…

Rrethanat imponojnë zgjidhje të domosdoshme!

Dinamika e jetës, vetiu, imponon një zgjedhje adekuate dhe të përshpejtuar në rrethanat aktuale që jemi. Padiskutueshëm edhe në raport…

Fraksioni alternativ!

Na duhet të trokasim në portat e kujtesës me guxim, për të parë se kjo gjendje politike nuk është diçka…

Kultura e të shprehurit!

Kultura e të shprehurit me gojë apo shkrim, është më shumë se dhunti, jo gjithmonë e lindur, më shumë e…

Me tenxhere e tepsia nuk mbrohet Qeveria!?

Për sqarim: populli nuk e ka votuar dhe as e ka zgjedhur këtë koalicion Qeverisës! Këtë e keni bërë ju,…

Bota nuk ka nisur sot, dhe as do të përfundoj nesër si pasojë e Corona- virusit!

Sot e gjithmonë: në rast krizash, qofshin ato edhe me përmasa globale, nga ne shqiptarët por edhe nga mbarë njerëzimi…

Sa herë që vjen marsi!

Sa herë vjen marsi, gurët rrokullisen e gumëzhinë për trimat, ata kërkojnë që të vendosen në vendin e vet për…

Aty ku injoranca çmohet si mençuri!

Fatkeqësisht, në kohët e sotme të shoqërive moderne me demokraci të avancuar, sikur kanë ngatërruar parimin e vlerave të mirëfillta…

Që nga motet e largëta!…

Përballë qasjeve dhe përpjekjeve tona të pareshtura për liri dhe bashkim kombëtar, populli shqiptarë në gjirin e vet ka ngërthyer…

Papa Kristo Negovani

( 1875 – 1905) … „ Ai popull që nuk e gëzon lirinë, nuk e gëzon as jetën!“… Klerik dhe…