Sprova e madhe

Ç’je ngrysur kështu miku im Noni, ne kemi ardhur për të qenë pranë teje në këto kohë të liga. Në…

Larg euforisë!

Qeveria e Kosovës, para elektoratit dhe popullit të Kosovës, obligohet të mbrojë pacenueshmërinë, sovranitetin dhe integritetin e Republikës së Kosovë.…

Petro Nini Laurasi

(përkujtojmë të ndriturit!) Jeta dhe vepra e Petro Nini Luarasit                                                                   (1865 – 1911) Petro Nini Luarasi u lind më…

Nuk i kanë hidhërua ende!

Në vitet e nëntëdhjeta, kur pushtuesi serb po bënte lloj- lloj torturash e sjelljesh  çnjerëzore në Kosovë, duke e përçmuar…

Hallet e Kryetarit!

Atë po e gërryente diçka përbrenda qenies së tij, ishte futur thellë në mendime, dhe me një dozë të dukshme…

Remzi Ademi (1952-1998)

Qëllimi i këtij shkrimi nuk është thjesht një nekrologji e rëndomtë, siç shkruhet zakonisht në këto raste, ku përkujtohet një…

Të fyer dhe të zhgënjyer

Mes hamendjes dhe shpërfytyrimit, prej shumë kohësh kisha një konsideratë për ju zoti Stasi, mbase të papeshuar mirë, në fakt,…

Milush (Nikollë) Kopiliqi (1347 – 1389)

Kufiri mes mitologjisë dhe historisë, shumë herë, figura të caktuara i ka lënë mes mitit dhe realitetit. Këtë kufi, as…

Numra në rënie!

– Iku edhe Aqifi, iku, iku dhe nuk kthehet më!…Aqifi, iku, iku dhe Qeverisë së Kosovës nuk i mori asgjë,…

Perceptimi aktual

Nëse perceptimi aktuale skicon klasën politike gjithandej tokave shqiptare, atëherë është i pashmangshëm zhgënjimi i prurjeve të dëshiruara përgjatë këtyre…
error: