​Programi i MCC-së, Olmstead: Kosova të përshpejtojë në realizimin e projektit

Në takimin mes të delegacionit amerikan të MCC-së dhe atij të Qeverisë së Kosovës në lidhje me Programin kompakt të…

MCC miraton programin prej 200 milionë dollarësh për Kosovën

Bordi  Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) në mbledhjen e rregullt më 30 qershor 2022 ka aprovuar Projektin Kompakt…

​MCC: Investimet në energji të ripërtëritshme ndihmojnë bizneset të kenë furnizim të qëndrueshëm

Në Kosovë, një nga pengesat kryesore të zhvillimit të bizneseve, është furnizimi jo i qëndrueshëm me energji elektrike, por Dritarja…

Kontraktohen mbi 1000 rinovime të shtëpive me masa të efiçiencës së energjisë

Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) dhe Korporata e Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) nga ShBA, kanë kontraktuar mbi 1000 rinovime…

Konferenca me donatorë-subvencionet për eficiencë të energjisë në Kosovë

Mbahet Konferenca me donatorë – Subvencionet për Eficiencë të Energjisë në Kosovë.

Zëvendëspresidentja e MCC-së shprehet e kënaqur me cilësinë e ajrit në Prishtinë

Zëvendëspresidentja e Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit(MCC), Alicia Mandaville, gjatë vizitës së saj në Kosovë ka parë sot nga afër…

“Gratë në Energji”, një hap më afër kapërcimit të hendekut gjinor në sektorin e energjisë në Kosovë

Qindra gra kanë përfituar drejtpërdrejt nga programi “Gratë në Energji”, përmes një qasjeje inovative dhe të ndërthurur të bursave, punës…

Zv. Presidentja e MCC-së përuron fillimin e instalimit të matësve të mençur të ngrohjes në 17.500 apartamente në Prishtinë

Një delegacioni i Millennium Challenge Corporation (MCC), i kryesuar nga zëvendëspresidentja e MCC-së, Alicia Phillips Mandaville, ka vizituar sot një…

Rizvanolli: Marrëveshja me MCC-në do të ndihmojë për pavarësinë energjetike të Kosovës

Qeveria e Kosovës dhe Korporata Amerikane Sfidat e Mijëvjeçarit kanë finalizuar në Uashington një marrëveshje “kompakt” me vlerë prej 236.7…