​MAShTI ndan bursa për komunitetin RAE

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, ka ndarë bursa për nxënësit e shkollave të mesme të larta për komunitetet…

MASHTI planifikon katër masa legjislative për zbatimin e MSA-së

Ministrja e Arsimit Arbërie Nagavci ka raportuar sot në Komisionin për Integrim Evropian lidhur me angazhimet e këtij dikasteri për…

Komunat e prindërit: MASHTI të përmbushë detyrën ligjore për pajisje të nxënësve me libra

Po hyjmë në javën e tretë prej kur ka nisur viti i ri shkollor dhe nxënësit ende nuk janë pajisur…

Nis viti i ri shkollor, nxënësit e mësimdhënësit mirëpresin fillimin e mësimit me prezencë fizike

Ka nisur sot viti i ri shkollor në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar, ku nxënësit janë rikthyer me prani…

MASHTI dhe Down Syndrome Kosova me marrëveshje bashkëpunimi

Me qëllim të gjithëpërfshirjes së fëmijëve me aftësi të kufizuara (sindromë Down) në sistemin e arsimit dhe ofrimit të arsimit…

Nagavci: Jemi gati për fillimin e vitit të ri shkollor, por presim rekomandimet

Përgatitjet për fillimin e vitit të ri shkollor 2021/2022 kanë qenë temë kryesore e diskutimit në një takim virtual në…

​Provimin e maturës e kalojnë 51.23 % e maturantëve

51.23 përiqind e maturantëve kanë kaluar provimin shtetëror të maturës. “Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), ka publikuar…

Këtë vit shkollor hyjnë në përdorim tekstet alternative, shpërndarja e librave ende nuk ka përfunduar

Me qëllim të përmirësimit të cilësisë së teksteve mësimore, Ministria e Arsimit këtë vit shkollor për herë të parë u…

Tempulli pajiset me licencë pune nga MASHTI për tri vitet e ardhshme akademike

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, në mbështetje të Ligjit për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës dhe…

Rreth 7 mijë maturantë i nënshtrohen Provimit të Maturës Shtetërore

Sot do të mbahet afati i dytë i Provimit të Maturës Shtetërore. Sipas njoftimit të MASHTI-t, në afatin e dytë,…