Tekstet shkollore pritet të blihen nga prindërit, Ministria e Arsimit do t’i transferojë paratë

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit po e shqyrton mundësinë që t’i transferojë mjetet financiare në xhirollogaritë e prindërve…

Prezantohet doracaku “Ndërkulturalizmi në Arsim”, synohet fuqizimi i dialogut ndëretnik

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit dhe misioni i OSBE-së në Kosovë kanë prezantuar doracakun “Ndërkulturalizmi në Arsim”. Qëllimi…

Prezantohet doracaku “Ndërkulturalizmi në Arsim”

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit dhe OSBE po prezantojnë doracakun “Ndërkulturalizmi në Arsim”. Ministrja Arbërie Nagavci tha se…

Sot përfundon procesi mësimor në Kosovë

Sot (e premte) është dita e fundit e mësimit për vitin shkollor  2022 – 2023. Ky vit shkollor ka filluar…

Gjashtë vjet pa asnjë vërejtje nga auditori për Universitetin “Isa Boletini” në Mitrovicë

Për të gjashtin vit me radhë nuk ka të gjetura dhe rekomandime nga auditori për Universitetin “Isa Boletini” në Mitrovicë…

Sot mbahet provimi i maturës në Kosovë

Provimi i maturës shtetërore do të mbahet sot (e shtunë) prej orës 10:00 në të gjitha komunat e vendit. Ministria…

Të shtunën mbahet provimi i maturës

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI) ka njoftuar se provimi i maturës shtetërore do të mbahet të shtunën…

Programi STEMinists, Kurti: Mundësi e mirë për promovimin e barazisë gjinore

Është mbajtur sot (e hënë) konferenca e parë të programit STEMinists të organizuar nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe…

Gratë e vajzat po kontribuojnë në shkencë, teknologji, dhe inxhinieri

Vajzat dhe gratë pavarësisht barrierave që kanë hasur, kanë dhënë kontributin e tyre në fushën e arsimit, ani pse ato…

​Licencimi i mësimdhënësve, MAShTI dhe SBASHK-u ende të ndarë

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) është duke përgatitur një pako të ndryshimeve legjislative, në të cilën parashihet…