​SBASHK: 400 mësimdhënës me sëmundje të rënda detyrohen të punojnë

Rreth 400 mësimdhënës të sëmurë rëndë vazhdojnë të punojnë në institucione arsimore, për shkak se ende nuk është gjetur një…

MAShTI lanson pakon “Module tematike për mbrojtjen e fëmijës”

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka lansuar pakon e moduleve për mbrojtjen e fëmijëve, e mbështetur nga Care…

Ekskluzive: Shkarkime në Ministri të Arsimit (Vendimet)

Vetëm pak ditë pasi presidentja Vjosa Osmani ka dekretuar ligjin për zyrtarë publik, ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit,…

Nagavci: Edukimi parafillor do të bëhet i obliguar nga viti i ardhshëm

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci deklaroi se edukimi parafillor do të bëhet i obligueshëm nga viti i ri shkollor 2024/2025.…

Nagavci për dhunën ndaj 3-vjeçarit: Do të ndërmarrim të gjitha masat ligjore

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci deklaroi se do të ndërmarrin të gjitha masat që përcakton ligji për rastin e dhunës…

Kelmendi: Gati 125 milionë euro ishin shpenzuar për libra nga viti 2008-2022, e ndalëm këtë

Zëvendësministri i Arsimit, Taulant Kelmendi ka thënë se në periudhën 2008-2022 (14 vjet) tekstet shkollore i kanë kushtuar shtetit 124…

MASHTI jep 70 bursa në drejtimet deficitare dhe drejtimet teknike

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci ka njoftuar se me qëllim të mbështetjes së nxënësve në profile të rëndësishme për tregun…

Nxënësit pa libra, prindërit: Vendimi i MASHTI-it shkaktoi vështirësi

Viti i ri shkollor këtë vit nisi më ndryshe nga vitet tjera. Ky vit nxënësit i ka gjetur pa tekste…

​Sot nis viti i ri shkollor

Në arsimin parauniversitar të Kosovës sot fillon viti shkollor 2023/24. Për dallim nga viti i kaluar kur pati grevë, këtë…

Fillimi i vitit shkollor i gjen shumicën e nxënësve pa libra

Kur ka mbetur edhe një ditë të fillojë mësimi, gjysma e nxënësve ende nuk janë të pajisur me libra. Nga…