Sot nis gjysmë-vjetori i dytë i procesit mësimor

Pas 30 ditësh pushim, më shumë se 345 mijë nxënës të nivelit para-universitar sot do t’u rikthehen bankave shkollore. Gjysmë-vjetori…

Të hënën fillon gjysmëvjetori i dytë, ​MASH e DKA-të thonë se kanë bërë përgatitjet e duhura

Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Drejtoritë Komunale të Arsimit deklarojnë se janë bërë të gjitha përgatitjet që të hënën…

30 vjet nga mobilizimi për shpëtimin e arsimit në Kosovë – flasin protagonistët

Në mënyrë që të kërkonte të drejtat në arsim, duke kundërshtuar planet diskriminuese që Serbia bëri ndaj arsimit në Kosovë,…

Publikohen rezultatet e vlerësimit ndërkombëtar TIMSS

Organizata ndërkombëtare për vlerësim IEA sot ka publikuar rezultatet e vlerësimit ndërkombëtar TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study),…

​MASH: Qeveria mori vendim që e hëna të jetë ditë pune, institucionet arsimore të realizojnë plan programin mësimor

Qeveria e Kosovës mori vendim që e hëna të jetë ditë pune dhe të mos ketë pushim. Mirëpo kundër këtij…

Mësimdhënësit me COVID-19 angazhohen në mësim online

Mësimdhënësit e infektuar me koronavirus mbeten të angazhuar duke i zhvilluar orët e tyre mësimore online, ndonëse Ministria e Arsimit…

Likaj kërkon angazhimin e të gjithëve për të mbajtur në jetë skenarin A në shkolla

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, u ka bërë thirrje nxënësve, prindërve, mësimdhënësve dhe stafit të shkollave, që të…

MASH pranon 215 tabletëve nga OSBE

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka pranuar sot 215 tabletë nga OSBE-ja, të cilët do të shpërndahen për fëmijët që…