Leximi na bën më të lumtur

Nëse nuk të pëlqen të lexosh, është koha të ndryshosh. Shkenca thotë se kushdo që zhytet në lexim do të…

​Shkenca shpjegon se çfarë i ndodhë trurit tuaj kur lexoni çdo ditë

A lexoni shpesh? Po në fëmijëri a keni lexuar? Shumica e fëmijëve e bëjnë këtë, pasi librat ofrojnë mundësinë për…

​Kurti për takimin në Bruksel: Dita e djeshme s’ishte e përshtatshme për mua

Të papërshtatshme e ka quajtur ditën e djeshme kryeministri Albin Kurti. Derisa foli për rëndësinë e leximit, para rinisë së…

Leximi i librave ndikon pozitivisht në shëndetin mendor

Leximi është veçanërisht i dobishëm për shëndetin mendor. Leximi i klasikëve, si ato të William Shakespeare dhe Charles Dickens, është…

Përfitimet e leximit në shëndetin e njeriut

Në vitin e koronavirusit ne patëm një mundësi të çmuar për të rizbuluar kënaqësinë e leximit, e cila është e…

Si ta trajtojmë trurin gjatë pushimeve

Pushimet verore mund të jenë një kohë jo vetëm për të fikur dhe relaksuar, por edhe për t’u kujdesur për…

Nis Festivali Veror i Librit në Durrës

Nga sot deri më 21 gusht, Shoqata e Botuesve Shqiptarë organizon në qytetin e Durrësit “Festivalin Veror të Librit”, me…